Douane & Invoerbelasting

Douane is een overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het regelen van zendingen die binnenkomen in een land of regio. Alle verzendingen die naar en van een land of regio worden verzonden, moeten eerst de douane wissen. Het is altijd de verantwoordelijkheid van de koper om de douane te wissen en de relevante douanerechten te betalen.

Wij voegen geen belasting, btw of andere verborgen kosten toe. U betaalt ons precies de prijs die we op de website hebben gemarkeerd, i.e. goederen subtotaal + verzendkosten.

In de meeste landen moet u echter belastingen of rechten betalen op ingevoerde goederen. Soms doen de goederen onder een bepaalde waarde, of in bepaalde categorieën, geen belasting op.

De regels zijn verschillend in elk land. Helaas kunnen we de regels, regelgeving, douane, tradities, praktijken, lozen, schema's, systemen, papierwerk, codes, wetten of uitspraken van elk land niet kennen.

Daarom kunnen we niet, en zullen niet, advies geven over belastingen in uw land. Als koper is het uw verantwoordelijkheid om die informatie te ontdekken voordat u bestelt.

Als u inkomstenbelasting en / of bijkomende rechten en verkoopbelasting moet betalen, dan dient u dit aan de koerier te betalen bij ontvangst van de verpakking (en). We kunnen dit niet voor u berekenen en er is geen mogelijkheid om vooraf te betalen. Als u verzending of een cadeauartikel naar iemand verzendt, zorg er dan voor dat u zich bewust bent van de mogelijkheid om belasting te betalen bij het ontvangen van de goederen.

Kijk alstublieft over uw invoerbelasting in uw eigen land voordat u uw bestelling invult. Als u informatie over de belastingsituatie in uw land vindt en u denkt dat er manieren zijn om de belastingen te beperken die u moet betalen (of de belastingen helemaal uit te schakelen), vertel ons gewoon wat u nodig hebt door instructies te plaatsen (met betrekking tot etikettering, verpakking , declaraties, facturen, enz.) in het commentaarveld tijdens de kassa. We zijn graag uw instructies volgen.
 
Als de goederen worden opgeslagen door de douane, wie is verantwoordelijk voor de goedkeuring van de artikelen

Als de goederen door de douane worden aangehouden nadat het schip het land van de verkoper heeft verlaten, is de koper verantwoordelijk voor de goedkeuring van de aangehouden goederen.

Als een zeer grote bestelling aan mijn land wordt geleverd, zal de douane mijn bestelling aannemen

Ja, het is een mogelijkheid. Wij raden u aan vooraf uw orders te splitsen in verschillende kleinere verpakkingen, die op verschillende dagen worden verzonden om eventuele aanvallen te vermijden.

Als aangegaan douanerechten, wie is verantwoordelijk

Het is de verantwoordelijkheid van de koper voor eventuele douanerechten die in rekening worden gebracht bij de aflevering. Hoe de invoerrechten in rekening worden gebracht hangt af van het land van aangepaste beleid van elk land.